Duurzaamheid

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk omdat het bijdraagt aan het aanpakken van klimaatverandering. Bovendien leidt duurzaam leven tot lagere energiekosten, wat financiële voordelen met zich meebrengt. Ondanks de grote vraag naar duurzaamheid kan het lastig zijn om actie te ondernemen. Van der Tol heeft een handige lijst met tips samengesteld om u te helpen om duurzamer te leven.

Tip 1: Verlaag de temperatuur van uw CV-Ketel

Verlaag uw gasverbruik door de aanvoertemperatuur van uw CV-ketel aan te passen. Met een goed geïsoleerd huis kunt u probleemloos de temperatuur instellen op 60°C. Hierdoor behaalt uw CV-ketel een hoger rendement, wat resulteert in een efficiënter energieverbruik. Bovendien kunt u nog steeds genieten van een comfortabel warm thuis.

Tip 2: Energie besparen met een slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat voorkomt u dat uw verwarming onnodig aanstaat. Uw woning wordt efficiënt verwarmd en het energiegebruik wordt verlaagd. Dit kan bijvoorbeeld met de ATAG One. Met dit apparaat kunt u de temperatuur in uw woning beheren, rechtstreeks vanaf uw tablet of smartphone en zonder abonnementskosten.

Tip 3: Stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen maakt u eenvoudig gebruik van de zon om uw eigen elektriciteit op te wekken. Door zonnepanelen te gebruiken, kunt u besparen op de energierekening en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren op het dak van een woning en vergen ze weinig onderhoud.

Tip 4: Verwarm uw huis met een warmtepomp

Met een warmtepomp haalt u warmte uit het buitenklimaat. Met deze warmte wordt uw woning en water op aangename temperaturen gebracht. Een warmtepomp bespaart u op gas en vermindert uw CO2-uitstoot, wat bijdraagt aan het aanpakken van klimaatverandering.

Tip 5: Verwarm uw sanitair water met een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler zorgt op een duurzame manier voor warm sanitair water in uw woning. Bij het verwarmen is er sprake van minimaal elektriciteitsverbruik, doordat de ingebouwde warmtepomp gebruikmaakt van de aanwezige binnen- en/of buitenlucht.

Tip 6: Verwarm uw sanitair water met een zonneboiler

Met een zonneboiler verwarmt u op een duurzame manier het sanitair water van uw woning door gebruik te maken van de warmte van de zon. Dit systeem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor het warme water.

Energie besparen met de slimme thermostaat van ATAG

Een veelzijdige slimme thermostaat waarmee u op afstand uw kamertemperatuur kunt instellen via uw smartphone of tablet. Deze slimme thermostaat is eenvoudig te installeren en er zitten geen abonnementskosten aan verbonden.

Wek uw eigen stroom op met zonnepanelen

Duurzaam uw huis verwarmen met een warmtepomp

Met een lucht/water warmtepomp creëert u op een duurzame wijze een aangenaam woonklimaat! Het is een milieuvriendelijke manier om uw woning te verwarmen, van warm water te voorzien en te koelen. Dat ziet u meteen op de gasmeter: deze loopt minder hard of zelfs helemaal niet. Daarbij is het energie-efficiënt en is er een vermindering van CO2-uitstoot.

Hybride warmtepomp

All-electric warmtepomp

Hybride warmtepomp

All-electric warmtepomp

Duurzaam uw sanitair water opwarmen met een warmtepompboiler

Sanitair water natuurlijk opwarmen met een zonneboiler

ATAG Select Dealer

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte. We kijken ernaar uit om met u samen te werken! Stel uw vraag en laat uw gegevens achter. Dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt ons ook telefonisch bereiken op het onderstaande telefoonnummer.